Mikä on hyvinvoinnin salaisuus? Oikeasti? Onko se jo määritelty jossain määrin perimässämme ja loput matka meille sitten näyttää. Niin kai. Sattuma tuo, sattuma vie – sekin on selvää, näin käy meille kaikille.

Kukin kai pystyy määrittelemään onnellisuuden paperille itse, mutta sen toteen paneminen onkin eri tarina. Miksi toiset onnistuu olemaan onnellisia, toiset kertatoisen jälkeen onnettomia ? Vaikka olosuhteet olisivat melko samat. Väitän, että paljon on omissa käsissä. Ja ymmärrän ettei pelkästään omat kädet yksistään aina riitä. Mutta omat kädet ja itsensä on se mihin voi vaikuttaa. Miksi niin ei tehdä? Miksi on kivempi rypeä harmaassa mudassa, peittää itsensä epäonnistumisiin ja paskaan fiilikseen, syyttää mielellään kaikesta muita tai epäonnisten tähtien alla syntymistä. Ja ymmärrän, että termi ”kivempi rypeä” on liioteltu, mutta ajatuksesta ehkä saitte kiinni?

Argh. Ajatuksen virtakin alkaa harmittaa. Saatan olla, olenkin, kova ja vaativa, mutten tunteeton. Mutta jokaisen pitäisi ottaa ohjat omiin käsiinsä – siltä osin kuin pystyy ja jaksaa – pyytää apua ammattilaisilta, itselle sopivalta! Se ei ole kiellettyä, se on jopa toivottavaa, jos ei omat avut yksin riitä. Pois sieltä sohvan pohjalta itsesäälin ja sipsien ääreltä. Ulos. Aurinkoon!