Rohkeutta

Ville Tolvanen kiteytti jossain kirjoituksessaan niin hienosti – todellista rohkeutta on olla utelias. Oi, niin totta niin totta! Jos et koe minkäänlaista uteliaisuutta kurkistaa nurkan taakse, et koskaan edes hakeudu sinne nurkalle asti, pysähdytään paikallasi ja turrut turvalliseen ja tuttuun. Onko sekään väärin, tuskin. Valitse silloin roolisi
siten, ettet ole letkan etupäässä.. Et voi johtaa, jos et halua kohdata jotain uutta.

Nurkan takana voi piillä mitä tahansa, pelottavaakin. Mitä sinulle tulee mieleen ensimmäisenä mitä sieltä löytyy? Pelottaako? Kiinnostaako yhtään? Ihan sama, kun pysyy siellä? Minusta nurkan takana piilee mahdollisuus, jotain joka on pakko nähdä! Sitä vaan ei voi olla näkemättä.. Välillä voi tulla turpaan, mutta se mikä ei tapa – vahvistaa. Tuostakin Joku Ranteet Auki-biisintekijä on löytänyt toisenlaisen sanonnan, irvikuvan..