Kohta alkaa olla puoli vuotta takana elämää, kun aloitin pitämään itsestäni parempaa huolta. Tämä tarkoitti minulle muutosta, joka toi tullessaan kuntosaliharjoittelun personal trainerin (kiitos Petteri Avola, Pro-Energy) valvovan silmän alla sekä myös ruokailutottumusten mukauttamisen uusiin. En voisi olla tyytyväisempi valintaani tehdä tämä päätös!

Mitä tämä on tarkoittanut? Olen etsinyt itselleni aikaa tehdä 2-3 kuntosaliharjoitusta viikossa, tunnin kerrallaan. Oikeasti, kenellä tahansa on aikaa huoltaa itseään tuon verran, jos vain on tahtoa. Olen saanut käytännön läheiset ohjeet ja opastuksen mitä treenata ja miten. Ohjaus on ollut minulle elintärkeätä – koko treenaamisen omaehtoinen aloittaminen aina tyssäsi siihen, että a) en uskaltanut kokeilla liikkeitä b) en tiennyt mitä tehdä c) ohjaamattomuus ja tietämättömyys söi motivaation. Tai kaikkea näistä. Tämän lisäksi olen pyrkinyt noudattamaan järkevämpää ja terveellisempää ruokavaliota, kuitenkaan ryhtymättä diettiin tai muuhun ”ylilyöntiin”.

Mietin mistä olen luopunut? Todella nopeasti tulee vastaus – EN mistään! Ehkä korkeintaan muutamasta sadasta eurosta, joka tuntuu tällä hetkellä pieneltä satsaukselta siihen, että fyysisesti voin paremmin ja tunnen kokonaisvaltaista parempaa oloa. Sitä ei rahalla voi mitata.

Vielä koskaan ei ole ollut vaikeaa lähteä treeneihin, astua salin ovesta sisään. Se on oma maailmansa, joka tempaa yllättäen mukaansa – ja vielä tiedoksi, että en ole aiemmin ollut koskaan salitreenaamisen ystävä, johtuen varmasti paljolti siitä että osaamista ja kokemusta ei tuosta ollut. Haasteellisinta on toki ollut ajankäytölliset asiat, vaikka edelleen – aikaa löytää, jos on tahtoa. Ruokavalion kanssa on ollut vähän niin ja näin, paljon muutoksia perussyömiseen, mutta kyllä niitä herkkujakin on tullut syötyä, vaikkei olisi ollut tarve. Mutta niin taidan jatkossakin tehdä, kokonaisuus ratkaisee ja elämässä saa olla kaloripitoisiakin nautintoja.

Voin vain kannustaa JOKAISTA rakastamaan itseään sen verran, että on valmis kiinnittämään huomiota omaan terveyteen ja tekemään sen eteen asioita, joita on itse valinnut. Kukaan muu ei voi tätä määrätä eikä pakottaa, on löydettävä itselleen se oma tahtotila lähteä kohti muutosta. Maailma on pullollaan erilaisia liikunta- ja kuntoilumuotoja, sieltä löytyy varmasti SE jokin, joka innostaa, viehättää ja antaa nautintoa. Tee se itsesi vuoksi! Jaksat paremmin, voit paremmin, nautit elämästäsi enemmän. Se on sinun oikeutesi.

Ihanaa viikonloppua kaikille!