Taitolaji on käyttäytyä verkossakin, jos se vaatii taitoa myös kasvokkain kohtaamisissa. Kummassakin tapauksessa tai siis kaikissa, olen aina hämmästellyt kerta toisensa jälkeen törkeää ja loukkaavaa käytöstä, käytöstä jossa tuntuu, että koko hetken punainen lanka on tuottaa ympärillä oleville vain ja ainoastaan pahaa mieltä ja jopa loukata.  Ei kaikkien tarvitse olla aurinkoa ja positiivisuutta täynnä ja aitoa harmistumistakin voi ja saakin näyttää, mutta peruskäytöstavat pitäisi hankalissakin tunneryöpyissä säilyttää. Tai sitten pitää purkaa itseään muualla kuin ihmisten ilmoilla.

En voi ymmärtää millainen ihminen latelee sosiaalisessa mediassa hirvittäviä kirosanoja ja haistatteluja naapuristaan, esimiehestään tai olkoot vaikka lapsen opettajasta – kohteen asemalla ei ole minusta mitään merkitystä. Se tuntuu todella moukkamaiselta ja antaa karmaisevan kuvan henkilön käytöstavoista, tai siis niistä mitä hän ei omannut. Vaikka olisit kuinka vittuuntunut, vihainen ja pettynyt, joku maltti julkisessa käytöksessään pitäisi kuitenkin pystyä säilyttää. Ihan vain oman itsensäkin parhaaksi. Laske kymmeneen ja toimi vasta sitten.

Yksi parhaista opeista onkin; tee ja sano niitä asioita mitä voisit sanoa kasvotustenkin asianomaiselle! Tämä toteutuessaan toimii takuuvarmasti, mutta toteutukseen joutuu vähän skarpata ja hillitä itseään, mutta se on sen arvoista – asiasi saat tälläkin keinoin kyllä kuuluviin!