Siirry suoraan sisältöön

Kiire Kiire Kiire on!

”Enmä ehdi, kun on niin kiire!”. ”Ei kerkee!!” Kuinka raivostuttavia huudahduksia, vaikka ihan varmasti monesti tottakin. Mutta kuinka helppoa onkaan uppoutua mukavuusalueen tehtäviin, niihinhän ehtii paneutua lähes aina! Ne epämiellyttävät tehtävät jäävät helposti kasan alimmaiseksi, odottaen sitä oikeaa hetkeä, jolloin ei olisi kiire…

Taito arvioida liiketoiminnan etujen mukaisesti työtehtävät tärkeysjärjestykseen on arvokasta. On selvää, että jokaisen meidän työpöydällä on ”juttuja, jotka on hanurista” ja on ”juttuja, jotka on mielekkäitä ja inspiroivia”. Miten osaat priorisoida ne oikeasti tärkeät ja merkittävät tehtävät tehtävälistan kärkeen?

Jos koet priorisoinnin haasteelliseksi ja tunnistat ylläolevan ongelman, testaa olisiko näistä vinkistä jotakin apuja? Ps. ei tapahdu hetkessä, tässäkin pitkäjänteisyys ja toistojen määrä auttaa!

KIRKASTA TAVOITTEET:

1) Kirkasta oman roolisi tavoitteet ja työsi ydin. Esimiehesi tehtävä on auttaa asiassa!

2) Tarkastele miten omat tavoitteet suhteutuvat koko yrityksen / tiimisi / osaston tavoitteeisiin.

3) Priorisoi, varaa aikaa juuri näille tehtäville, mitkä ovat sinun työtehtävässäsi ne tärkeimmät kohti tavoitteisiin pääsyä.

LUOVU

1) Harjoittele luopumista!

2) Jos teet tehtäviä, jotka eivät kuuluisi sinulle – luovu niistä. Ei ilmoittamatta tai kenellekkään sanomatta, vaan etsi oikea henkilö, joille nämä tehtävät kuuluvat ja luovuta. Esimiehesi auttaa asiassa!

3) Tarkastele työtehtäviä kriittisesti. Onko tämä työ tärkeä, hyödyttääkö se ketään? Jos sitä ei tee, vaikuttaako se mihinkään. Luovu.

4) Osallistutko palavereihin, joissa olet täysin ulkopuolinen ja niistä ei ole mitään iloa sinulle? Luovu!

KIIREELLISYYDEN ARVIOINTI

1) Opettele arvioimaan työtehtävien aito kiireellisyysaste ja määrittele järjestys sen mukaan.

ENNAKOINTI

1) Opettele ennakoimaan. Olemalla proaktiivinen, tarttumalla asiaan ennakoivasti saat ”kipinän haltuun ennenkuin oikeasti roihahtaa”. Se on nopeampaa ja tehokkaampaa.

PIDÄ ITSESTÄSI HUOLTA

1) Älä tingi säännöllisesti lounaasta tai kahvitauosta

2) Älä venytä työpäiviäsi kohtuuttoman pitkiksi.

3) Kun voit hyvin, jaksat työssäkin paremmin

Kun seuraavan kerran olet sanomassa ”En ehdi!”, käytä edes pieni hetki aikaa asian pohtimiseen. Sen verran ehtii aina!

Reipasta elokuuta kaikille,

Pia