Siirry suoraan sisältöön

Voiko joka päivä olla vitutuksen päivä?

Alkusanoiksi, uskon, että minulla on kantavana ominaisuutenani positiivisuus ja usko hyvään. Tunnistan ja tiedostan, että se on valtava voimavara, jonka avulla jaksaa läpi vaikka sen kuuluisan harmaan kiven. Olen ollut syntyessäni sillä positiivisuus -kopalla ja aivan varmasti joku toinen koppa on jäänyt sitten vähän vähemmälle – niin tai näin, olen tästä aidosti kiitollinen.

Voitko itse vaikuttaa omaan positiivisuuteesi ja hyvinvointiin – vaikket olisi tällä samaisella kopalla syntyessäsi saanutkaan voittoarpaa? Minä uskon, että voit. Miten?

Ole kiitollinen siitä mitä sinulla on

Kuinka moni tunnistakaan ympäriltään (ehkä myös peilistä?) ihmisiä, jotka haikailevat kaiken sen perään, mitä EI ole, puhuvat siitä mitä EI ole, haluavat sitä mitä EI ole.. Olisiko oikeasti mielekkäämpää pysähtyä hetkeksi ja katsoa ympärillesi, mitä sinulla ON. Mistä kaikesta saat iloa, rakkautta, onnea? Mitkä asiat tuottavat sinulle tyydytystä erilaisiin tarpeisiin? Iloitse niistä. Nauti niistä. Ole kiitollinen.

On varsin mielekästä asettaa tavoitteita ja unelmia, unelmoida siitä mitä sinulla vielä ei ole – mutta se on aivan eri asia, kuin jatkuva narina puutteista ja riittämättömyydestä.

Nauti pienistä hetkistä, pienistä paloista

Kun oikein osaat pinnistää, näet harmauden ja pakkasen keskellä tälläkin hetkellä ihanan valkean lumen, kimaltavan auringonpaisteen hangen päällä, vapaana lentävän linnun lintulaudalla, pienen lapsen nauttivan pulkkamäessä… Elämässä on valtava määrä kauniita, hienoja hetkiä, kun vain haluaa ne nähdä ja nauttia niistä. Yritä keskittyä löytämään ne!

Lopeta jatkuva purnaaminen niistä asioista, joihin ET voi vaikuttaa

Klisee, mutta ah niin totta. Jos sinua ketuttaa jatkuva Suomen sää tai jokaikinen maanantaiaamu.. Niin ihan oikeasti. Olisiko helpompaa vain lopettaa narina, koska et voi vaikuttaa Suomen säähän, vai voitko? Entäpä maanantaiaamu – uskallan väittää, että jokaikisen sunnuntain jälkeen se maanantaiaamu koittaa. Joko hyväksyt sen sellaisenaan, tai päätät ettei sinun kalenterissasi nyt vain ole maanantaita. Turha negatiivinen jatkuva energia vahingoittaa sinua itseäsi ja sen lisäksi ympärilläsi olevia muita ihmisiä.

Vaikuta niihin asioihin, mihin voit vaikuttaa, purnaamisen sijasta

No nyt – paras kaikesta! Kun on asioita, jotka vituttaa. Lopeta purnaaminen ja vaikuta asiaan, tee jotain, joka helpottaa oloasi. Vaihda työpaikkaa? Muuta toiseen maahan? Laita elämäsi uuteen uskoon, siltä osin, kun uskot, että voit vaikuttaa ja muuttaa asioita parempaan suuntaan. Purnaaminen ei muuta mitään. Purnaaminen pahentaa oloasi, sen lisäksi se vaikuttaa negatiivisesti koko lähipiiriisi. Ellet voi vaikuttaa, lopeta edes jatkuva pahanolon purnaaminen. Se helpottaa.

Elämä on liian ainutlaatuista hukatakseen sen jatkuvaan mielipahaan 

Ymmärrän, ettei asiat ole aivan yksinkertaisia. On monia syitä miksi elämästä on vaikea nauttia. On tragedioita, on asioita, jotka musertavat ja tuntuvat vievän pohjan pois. Mutta.. silti, elämä on liian ainutlaatuista, että hukkaat sen jatkuvaan mielipahaan. Elämä ei ole ruusuilla tanssimista joka ikinen päivä, mutta sen pitää olla sitä aina silloin tällöin. Elämästä pitää voida nauttia. Kukin tavallaan ja keinoillaan. Ellet siihen pysty, pitää hakea muutosta. On se sitten jatkuvaa pahaaoloa työpaikalla, kotona, harrastuksissa – tee muutos, vaihda, lopeta! Mutta älä herran isä sentään hukkaa ainutlaatuista elämääsi jatkuvaan mielipahaan. Se saastuttaa myös ympäristöäsi.

Anna itsellesi lupa olla positiivinen. Lupa nauttia hetkistä. Anna itsellesi lupa hakea muutosta, jos nykyinen ympäristösi ei sellaiseen positiivisuuteen anna mahdollisuutta. Yritä tartuttaa pala kerrallaan lisää Iloa elämääsi!