Neljän viikon mukavan leppoisa kesäloma on takana. Ja tänään koittaa paluu arkeen. Neljä viikkoa oli jälleen kerran pitkä aika, ja siihen mahtuu paljon myös sitä akkujen lataamista! Kyllä lomalla on ihmisen hyvä olla. Mutta, rehellisyyden nimissä, töihinkin on jälleen mukava palata.

Heinäkuun lopussa ei vielä tunnu yhtään syksyltä, kesäähän on paljon vielä jäljellä! Ja tämä aloitusviikkokin varmasti monelta osin on vielä rauhallinen, ihan täysi tohina ei vielä käynnisty. Ihan hyväkin niin. Sähköposteja ei ole yhtään lukematta, joten sellaiseen viestikaaokseen ja informaatiotulvaan ei onneksi tarvitse lomalta palata – huh, se vasta stressaisikin minua. Työmielessä helposti puhuu jo syksystä – mitä kaikkea tähän syksyyn pitääkään saada aikaiseksi, ennenkuin se joulu sieltä taas tulee ja ”sotkee työarjen”. Sellaista se on, koko ajan näköjään katse huomisessa, seuraavassa viikossa ja tulevaisuudessa. Mutta sekö onkin se yksi motivaation lähde – miten tehdä parempi huominen? Ei se mennyt päivä tai menneet teot vaan entistä parempi tulevaisuus. Sitä itsensä haastamista taidankin nimenomaisesti arjessa kaivata. Lomalla haastaa lähinnä itseänsä olematta tekemättä mitään haastavaa :-).

Olen onnekas, minusta työhön palaaminen on mukavaa! Arki ei todellakaan ole aina helppoa tai pelkästään kivaa, mutta silti arki on mukavaa. Haasteita, paljon tekemistä, onnistumisia, epäonnistumisia ja oppimista. Aivoille käyttöä, sitä varten ne meille on annettu!

Toivotan kaikille  mahtavan energistä loppukesää ja alkavaa syksyä!