Siirry suoraan sisältöön

Elämäntapamuutos

Olen elänyt alkuvuodesta alkaen terveellisempää elämäntapaa mukaillen. Pyrkinyt löytämään itselleni aikaa kolmesti viikossa tehdä kuntosalitreenit noudattaen ennalta laadittua ohjelmaa. Samalla myös tarkistanut ruokavalioni terveellisemmäksi ja pyrkinyt noudattamaan annettuja ravinto-ohjeita mahdollisimman hyvin.

Tässä muutamien kuukausien aikana olen kohdannut välillä heikkoja hetkiä ja repsahduksia on tullut. Luonnollista. Kyse on pitkäaikaisesta elämäntapamuutoksesta, ei pikadietistä tai kuurista. Kaikki tämä vaatii pitkäjännitteisyyttä, sitkeyttä ja omaa tahtoa viedä muutos askel kerrallaan eteenpäin. Ja estää mahdollisuuksien mukaan takapakit tai ainakin päästä niistä nopeasti eroon.

Treeneissä olen onnistunut oikeastaan todella hyvin, on hirmuinen hinku treenata ja kehittyä, hakea äärirajoja. Säälittävää on ollut huomata kuinka huonossa lihaskunnossa onkaan ollut. Ja sen vastakohtana, motivoivaa nähdä miten treenaaminen on vaikuttanut ja tulokset tuntuvat omassa kehossa. Ruokavalion kanssa olen onnistunut kohtuullisesti, mutten ole täysin tyytyväinen – välillä on kuitenkin lipsahduksia ja repsahduksia tullut. Mutta hauska huomata, että nämäkin on vähenemään päin. Ja tiedostamattomiakin valintoja tekee nykypäivänä toisin kuin ”edellisessä elämässä”. Tässä on kuitenkin edelleen parannettavaa ja petrattavaa.

Muutos on ollut oikeastaan helppoa, nautinnollistakin. Olen löytänyt uudenlaista virtaa, jaksamista ja hyvää oloa. Tunnen tai kuvittelen tuntevani kehoni paremmin kuin ennen. Minulla on tunne ryhdikkäämmästä ja elinvoimaisemmasta minästä, ikäänkuin olisin kasvanut senttejä ylöspäin. Salilla treenaaminen tuo myös henkisesti valtavaa tyydytystä. Treeni vapauttaa kaikesta paineesta mitä arki tuo tullessaan.

Ja matka on vasta alussa, paluuta entiseen ei ole. Kiitos treeneistä Pro-Energy ja Petteri Avola! Kunpa voisin omalla esimerkilläni innostaa myös muita kokemaan tämän saman!