HS:ssa Pekka Seppänen kirjoittaa varsin mainiosti raskaasta aiheesta:

”Työ pilasi terveyden. Työ särki avioliiton. Työtä voi syyttää mistä tahansa, koska työ ei voi puolustautua.” Kannattaa lukea  Koko artikkeli tästä

Aihe on monelta osin vaikea, jyrkät mielipiteet aiheuttavat mielipahaa, erityisesti jos sen esittää väärässä valossa. Meille kaikille on aina helpompaa syyttää epäkohdista jotain muuta. Onko meillä missään sellaista unelmien maailmaa, sellaista jossa ei olisi mitään korjattavaa. Unelmien koti?  Unelmien perhe? Unelmien aviopuoliso? Unelmien vapaa-aika? Unelmien työ? Unelmien esimies? Unelmien alainen? Miten minusta tuntuukin, että kaikessa on jonkin asteista kompromissin paikkaa, kun vielä muistaisi aina pitää pinnalla ne asiat, mitkä on hyvin.

Ja jos asioita, jotka on huonosti, on vääjämättä enemmän kuin niitä, mitkä on hyvin, on varmasti syytä pohtia mitä pitää muuttaa, että vaakakupissa olisi enemmän hyviä asioita kuin niitä huonoja. Siitähän elämässä kaiken kaikkiaan on kyse. Vaakakupissa pitää olla enemmän hyviä asioita, kuin huonoja. Muuten kuppi menee nurin.

No, tälläistä sunnuntaiaamun aamukahvi-jorinaa. Vailla sen suurempaa sisältöä. Onneksi akku loppuu tietokoneesta, syytä siirtyä auringon paisteeseen takapihalle, lataamaan akkuja arkeen.