Siirry suoraan sisältöön

Kiky kyky?

Kiky on nyt allekirjoitettu – Suomi nousuun! Joku viisaampi voisi arvioida, että saimmeko nyt hyvän sopimuksen aikaan, sellaisen joka aidosti kelpaa kaikille osapuolille ja yhteinen tahtotila löytyi. Epäilen silti, sori.

Ensinnäkin paikallinen sopiminen on huippu juttu, mutta mikä on sen todellinen tahtotila käytännössä? Haettiinko sillä oikeasti aitoa neuvotteluyhteyttä yrityksissä vai oliko taustalla muut intressit. Mä täydestä sydämestä toivon, että intressi oli aito neuvotteluyhteys, paikallinen yhdessä sopiminen. Aika näyttää.

24 tunnin lisäykseen tuli paljon variaatioita, lisäksi paikallinen sopiminen tuo vielä joukon lisää. Laskennallisesti tällä 24 tunnilla oli ihan oikea merkitys, prosentitkin tarkkaan laskettu. Se miten ja milloin tämä 24 tuntia toteutuu näyttää konkreettiset hyödyt, siihen asti pelkkä mahdollisuus ja myös spekulaatio. Toivon, että mitä suurimmin osin kääntyy mahdollisuudeksi.

Parasta on se, että pitkä vääntö on saatu pääosin ”maaliin”, antaa työrauhan. Konkretia vasta tuo hyödyt – voimaa ja energiaa ja tahtotilaa sitä kohden! Mutta oikeasti, kaikille mukana olleille soisi nyt lepotauon, viimeiset viikot taisivat olla melko työntäyteiset !

”Oma” TES jäi vaille kikyä, ei päästy liitoissa riittävään yhteisymmärrykseen. Harmillista, mutta joskus näinkin sitten vain käy. Ja jatkuuhan se elämä kikyn ulkopuolellakin, sitten syksyllä.