Olen erityisen onnellinen saatuani kutsun liittyä Hallituspartnerit ry:n toimintaan mukaan. Hallitustyöskentely on kiinnostanut minua aina, jo harrastuksistani ja nuoruusvuosistani lähtien olen löytänyt itseni erilaisten yhdistysten hallituksista ja työelämän hallituspaikat sitten myöhemmässä vaiheessa toivat tähän lisää vakavuutta ja syvyyttä. Hallitustyöskentely, sen kehittäminen ja hyödyntäminen yritysten liiketoiminnassa on erinomaisen mielenkiintoinen ja jollain tapaa jopa loputon kohde. Minulla on ollut ilo kuulua useampaankin eri hallitukseen, nähdä erilaista hallitustyöskentelyä, kokea niin hyvät kuin huonotkin hetket – mitäpä ei kokemuksen kautta oppisi parhaiten..

”Hallitus saattaa monessa yrityksessä edelleen olla vain muodollisuus, jolla ei ole muuta fokusta kuin täyttää muutamat lakisääteiset dokumentit ja vaatimukset. Harmi miten hukataan kokonaan yksi iso mahdollisuus tehdä liiketoiminnasta entistäkin kannattavampaa!”

Hallituspartnerit-verkoston tarkoitus on elinkeinoelämän kilpailukyvyn vahvistaminen erityisesti pk-yritysten hallitustyöskentelyä kehittämällä – siinä on työmaata ja haastetta yhdelle yhdistykselle kerrakseen, ja vaikka laadukasta toimintaa on ollut tarjolla useita vuosia, on tarve tämänkaltaisille ekosysteemeille edelleen suuri – ja miten minusta tuntuu, että kysyntä vain kasvaa? Hallituspartnereiden ja kauppakamarin järjestämät HHJ-koulutuskokonaisuudet ovat olleet erittäin ammattitaitoisia ja tarpeellisia täsmäiskuja hallitustyöskentelyn kehittämiseksi yksittäisen hallitusjäsenen kautta. Mukava sattuma, mutta olin itse aikanani  VIIDESTUHANNES HHJ-kurssilainen! Aika hurja määrä hyväksyttyjä hallitusjäseniä (tai itseasiassa kurssilainen ja hyväksytty on hieman eri asia, mutta jotain sinne päin tuo hyväksytkin varmasti on)! Ja tuostakin on jo tovi aikaa, joten määrä on jatkanut kasvamistaan.

Uskallan edelleen väittää, että keskimäärin suomalaiset yritykset EIVÄT vielä ota irti hallitustyöskentelystä kaikkea sitä hyötyä ja tehoa, mitä se parhaimmillaan voisi tuottaa. Hallitus saattaa monessa yrityksessä edelleen olla vain muodollisuus, jolla ei ole muuta fokusta kuin täyttää muutamat lakisääteiset dokumentit ja vaatimukset. Harmi miten hukataan kokonaan yksi iso mahdollisuus tehdä liiketoiminnasta entistäkin kannattavampaa!

Oli aivan pakko vielä kurkistaa Hallituspartnerit ry:n verkkosivuilta yhdistyksen tavoitteet:

  • korostaa tehokkaan hallitustyöskentelyn merkitystä yritysten toiminnassa
  • kehittää hyvää, ammattimaista ja eettistä hallitustyöskentelyä
  • järjestää hallitustyöaiheista koulutusta
  • tarjota yritysten hallituksiin koulutettuja ja kokeneita elinkeinoelämän ammattilaisia
  • jakaa huomionosoituksia hyvästä hallitustyöstä.

Odotan enemmän kuin innolla syksyn toimintaa ja sitä, että pystyn omalta osaltani kantamaan korteni kekoon tälle hienolle, tärkeälle forumille! Laadukas hallitustyöskentely pitäisi olla kaikkien osakkeen omistajien SEKÄ toimitusjohtajien vaatimus – ei sen enempää eikä vähempää.

Ja kun nyt linkkien makuun päästiin, niin laitetaanpa vielä yksi mielenkiintoinen kohde kiinnostuneiden luettavaksi nimeltään 10000 neuvonantajaa:

Hallituspartnerit on lähtenyt mukaan kampanjaan, jonka tavoitteena on madaltaa pk-yritysten kynnystä ottaa yritykseensä ulkopuolisia neuvonantajia, kuten esim. hallitusjäseniä. Kampanjasta tulee lisää mediajulkistusta, kun pk-yritysten tulokset aiheeseen liittyvään kyselyyn valmistuvat. Mukana ovat mm. Kauppakamari, Tekes, EK, DIF.