Siirry suoraan sisältöön

Loisto Päikky!

Kerrassaan loistava päikky-palvelu! En tiedä kuinka laajalti tämä on jo valtakunnallisesti käytössä, mutta ainakin täällä Pirkanmaan päiväkoti-ikäisten lasten vanhemmat tuntevat jo varsin laajasti Päikyn. Palvelun ulkoasu ja käytettävyys sinällään ovat ehkä vielä hieman kehitysasteilla, mutta muuten kerrassaan hieno toiminnallisuus perinteiseen päiväkoti-rumban viestintähaasteille!

Miksi näin positiivinen kannanotto?

Ensinnäkin, loma-aikatiedot sai näppärästi laitettua Päikyn kautta suoraan tiedoksi ja vielä seuraavallakin viikolla pystyi tarkistamaan, että mitä tuli luvattua. Toisekseen, Päikkyyn merkitään helposti ja yksinkertaisesti lapsen hoitoaikatarpeet JA näkee myös määrät mikä on hoitotuntien kertymä kuukausitasolla. Tällähän on nyt merkitystä, kun päivähoidon hinta määräytyy tuntien perusteella. Juuri hetki sitten kävin tarkistamassa, että loppukuulle ”riittää tunteja”, ei tarvitse tästäkään tuntiseurannasta itse huolehtia, niinkuin alkujaan itse hieman kauhulla pelkäsin. Kolmannekseen, kalenterin kautta pystyy merkitsemään tulevien viikkojen hoitoajat – takuulla erityishelpotus heille, joilla työaika ei ole säännöllinen ja lapsen hoitoajat vaihtelevat! Ja tietysti, ylipäätään viestintä tuota kautta on helppoa ja yksinkertaista, vaikkei ilmeisesti äkillisiin viestintätarpeisiin olekkaan tarkoitettu.

Ja mikä tähän olennaisesti liittyy – kun lapsi viedään päiväkotiin, hänet kirjataan sisään ”täggäämällä” läpyskällä päiväkodin puhelimen kautta, samoin poistuessa. Itse ajattelin, että tämä on hyvä vain tuntiperusteisen maksun seuraamiseen, mutta itseasiassa tämä taitaa olla erinomainen lisäturva kaiken kaikkiaan vastuulliseen päiväkotitoimintaan.

Täyskymppi tälle toimintatavan muutokselle ja digitalisaatiolle!

Avainsanat: