Siirry suoraan sisältöön

Entä jos?

Ajatusleikki siitä mitä on tullut tehtyä ja mitä on tekemättä, jos kuolisin huomenna. Tuntuu jotenkin kammottavalta, mutta yritän siitä tunteesta päästä eroon ja siirtyä ajatusleikin pauloihin! Pyrin pysymään itsekeskeisenä ja unohtaa muiden tunteet – se on ajatusleikin tarkoitus!

Olen onnellinen monesta asiasta elämässäni. Olen saanut kaksi tervettä lasta, minulla on ihania ihmisiä lähelläni, ihmisiä jotka jaksavat kanssani.. On työ, jolle antaudun ja josta pidän. Olen saavuttanut paljon hienoja kokemuksia työurallani, paljon enemmänkin kuin olisin nuoruudessani ajatellut. Olemme perheenä löytäneet ihanan paikan asua ja voimme joka päivä syödä vatsamme kylläisiksi – joskus jopa herkutella. Lähimmäiseni ja minä olemme saaneet elää suhteellisen terveinä, joistain vaikeistakin menetyksistä olemme toipuneet. Olen nauttinut suunnattomasti harrastuksistani, menestynytkin niissä toisinaan hienosti.

Entäpä siis, jos kuolisin huomenna? Mitä tekisin ennen sitä? Selvittäisin kaikki ristiriidat tai epäkohdat mitä ympärillä on – tai ainakin yrittäisin tehdä niin. Kertoisin ihmisille arvostavani suunnattomasti myös niitä eriäviä mielipiteitä ja ennen kaikkea rakentavia näkemyksiä, kannustaisin entisestään avoimeen rohkeuteen. Selkään puukottajille kertoisin kuinka vähän arvostan sellaista toimintaa, turhaa energian ja ajanhukkaa. Ne muutamat läheiset ystäväni, jotka merkitsevät paljon, kävisin vielä pyytämässä anteeksi kuinka vähän olen pitänyt yhteyttä, mutta kertoisin kyllä ajatelleen ja ikävöineenkin heitä useasti…

Tiedättekö mitä – en halua jatkaa tätä tämän enempää sillä ymmärsin kuinka onnellinen kuitenkin olen. Nautittava siitä mitä on, ei itkettävä sitä mitä ei ole. Vaikeat hetket selätettävä selkä suorana. Loppujen lopuksi – avaimet onneen on pitkälti myös jokaisella itsellään.

Kiitos Ville ideasta tähän voimaannuttavaan ajatusleikkiin!