Siirry suoraan sisältöön

Pomo melkein piilossa

Odotin ennakkoon Nelosen pomo piilossa ohjelmasarjasta mielenkiintoista ja innostavaa katsottavaa.  Ohjelma, jossa voisi näyttää aidosti kiinnostavia ja haastavia työpäivän erilaisia hetkiä, työntekijöiden moninaista osaamiskenttää ja tuoda esiin sitä tärkeää viestiä ettei pomo isossakaan organisaatiossa saisi täysin vieraantua operatiivisesta tekemisestä. Näyttää sitä, kuinka tärkeää on saada organisaatiosta aitoa palautetta ja informaatiota myös sinne pomolle asti kulkeutumaan. Odotin innolla näkeväni aitoa tekemistä, rohkeaa heittäytymistä siltä osin, että pomot päästävät kuvaajat seuraamaan yrityksen arkea – avoimesti ja mitään peittelemättä! Kaikesta tästä potentiaalista huolimatta ohjelma on ollut muutamaa poikkeusjaksoa lukuunottamatta aivan totaalinen floppi.

Lopputuloksena meillä on hassun hauskasti maskeeratut kummajaiset, toinen toistaan erikoisimmilla peruukeilla, viiksillä ja värimaskeilla sutatut ”harjoittelijat” ja viimeisimmissä otoksessa jopa kameramiehet, vai oliko hän nyt sitten äänitarkkailija. Voi kristus sentään.

Entäpä sitten nämä aidot organisaation hetket – miksi tuottajan pitää näyttää asiakaspalvelupuhelusta juuri se puhelu, missä känniläinen soittaa ja huutelee ”Svantea”? Eikö ole oikeasti muuta näytettävää kuin känniläisten pilapuhelu vai onko tämä jotain sellaista huumoria, jota minä en taaskaan ymmärrä? Ja kun huoltoautosta ei löydy ”edes” jätesäkkiä… Tai muutama jakso sitten Autoliiton asiakaspalvelun näyttäminen – se kuinka puheluliikenne tökki ja oli teknisiä ongelmia – tämäkö on se paras ja mielekkäin osa tärkeän asiakaspalvelun näyttämistä? Näin kai sitten, itse olisin saattanut keksiä kymmenen muuta mielenkiintoisempaa katsottavaa. Täytyy vain todeta, en ymmärrä tuottajan ja ohjelman tekijöiden motiivia enkä näkökulmaa. Harmittaa jopa yritysten ja pomojen puolesta – olkoonkin, että organisaatiolle tämä tapahtuma saattoi olla paljon antoisampi kaiken kaikkiaan kuin mitä tv:n välityksellä pääsemme näkemään!

Ohjelmassa parasta onkin sitten vain sen loppuosuus, jossa käydään läpi tapahtunutta, pomon johtopäätöksiä ja tietysti sitten nämä ohjelmaan mukaan heittäytyneet henkilöt aivan oikeutetusti palkitaan. Ja pomokin pääsee irti peruukistaan ja saa olla oma itsensä – huhhuh.