Kuinka helppoa on huijata itseään sanomalla olevansa riittävän aktiivinen, syövänsä terveellisesti jne. Kyllä tilastot taas puhuvat puolestaan. Kuten arvata saattaa, pidän itseäni melko aktiivisena ja pyrin joka päivä kyllä muistamaan, että kuntoilla pitää ainakin kävelylenkin verran. 45-vuotiaana ei enää haikaile huippukunnosta tai fitness-vartalosta, pikemminkin vain kunnosta, joka pitäisi kokonaisvaltaisesti terveenä. Istumatyötä päivittäin väkisinkin tulee, vaikka sitäkin yritän pitää mielessä, että välillä voi seistä istumisen sijaan. Ja hyötyliikunta on myös pop! Mutta silti, katsokaapa nyt lokakuun Polar A360 tuloksiani..

Eka tilasto kertoo, että periaatteessahan olen ollut ihan ok aktiivinen, jos ajatellaan perushyötyliikuntaa. Askeleitaan kertyy keskimäärin kuitenkin jonkun verran. Passiivisuusleimoja on 10 – istumatyötä, palavereita, autoilua.. ei hyvä. Kaiken kaikkiaan näillä sain keskimääräisen päivätavoitteen ylitettyä.

img_2086

Toinen kuva kertoo raakaa tilastoa siitä kuinka paljon koko kuukaudesta olen kuitenkin istunut pyrstölläni tai ollut lepoasennossa! Yhteensä KAKSIKYMMENTÄ päivää. Järkyttävää. Ja kuinka vähän sitten lopulta olen ollut kovin aktiivinen..

img_2087

 

Minulle tämä tilasto toimii hyvänä muistutuksena ja myös motivaattorina liikkumisen tärkeydestä. Vielä, kun samantapaisesti saisi kerrytettyä dataa siitä mitä suuhunsa laittaa. Siinä sitä olisikin järkytystä kerrakseen, joskin tervettä ja tarpeellista!!