Siirry suoraan sisältöön

Voimaannuttava loma!

Loma on mielen virkistämistä ja fyysisesti palautumista varten. Loma on ansaittu breikki, jolloin on lupa unohtaa hetkeksi työvelvoitteet ja työrutiinit. Ei ole häpeä siirtyä lomalle tavoittamattomiin, se on mielelle ja keholle välttämätöntä! Tärkeä osuus työjaksemisessa ja hyvinvoinnissa, sitä ei tulisi vähätellä. Tästäkin syystä on syytä pitää huolta, että jokainen myös pitäisi lomat keskimäärin ajallaan, niiden säästäminen tai pitämättä jättäminen ei ole suinkaan sankaruuden merkki. Se voi olla vakava merkki kyvyttömyydestä organisoida tai delegoida.

Organisaation tulee olla rakentunut siten, että jokaisella on mahdollisuus viettää lomaa ilman työsähköposteja, työpuheluita tai muita rästihommia. Asemasta tai työtehtävistä riippumatta. Se pitää huolen myös siitä, että yhden ihmisen takana ei ole liiaksi tietoa, vaan tieto jaetaan laajemmin ja on tarvittaessa saatavilla. Varamiestoiminta pitää toimia välttämättömin tavoin ja haavoittamatta organisaatiota. Näin varmistuu myös toiminta keskeytymättömänä yllättävien poissaolojen aikana. Riskienhallintaa.

Loma, tuo välttämätön breikki tuulettaa aivoja ja lepuuttaa kehoa. Virkistyä ja voimaantua. Lomalta palatessa tulisi olla hyvä fiilis palata töihin, levänneenä ja jälleen motivoituneena. Jos näin ei ole, on syytä olla huolissaan. Joko loman olosuhteet eivät olleet voimaannuttavat tai sitten työmotivaatiossa on jotain mihin kannattaa kiinnittää huomiota ja keskustella esimiehen kanssa.

Lomalle iso peukku, töihin palaamiselle kaksi peukkua!