Siirry suoraan sisältöön

Tavoitettavuuden merkitys

Illan iloksi elävästä elämästä pieni kertomus tavoitettavuuden merkityksestä.

Huomasin tänään kotiin päästyäni, että koiravanhuksemme Viski 13v oli vaisu ja kipeän oloinen ja selkeästi kaipaa lääkärin tutkimuksia mahdollisimman pian. Kello oli vartin yli kuusi ja ryhdyin heti soittamaan tutulle eläinklinikalle ajanvaraukseen. Klinikan ajanvaraus oli siltä päivältä jo kiinni, ymmärrän senkin. Seuraava klinikka samoin mihin soitin. Ajattelin käydä kaikki lähialueen klinikat soittamalla läpi, jos vaikka jostain vielä saisi varmistettua huomiselle ajan, huoli pitkäaikaisesta ystävästä on kuitenkin suuri. Päivystykseen ei ainakaan nyt vielä ollut kuitenkaan kiire.

Kolmas soittoyritys päätyi tiedotteeseen ”Olemme hoitotyössä, emme pääse vastaamaan mutta jätä takaisinsoittopyyntö”. En jättänyt vaan etsin jo Googlesta neljättä klinikkaa ja sen numeroa. Kunnes puhelin pirahti ja edellisestä klinikasta soitettiin takaisin (en jättänyt soittopyyntä enkä takaisinsoittoa) ja kysyttiin miten voi auttaa!

Tässä oli Wau-efekti paikallaan!
Minulla oli pieni hätä saada joku kiinni, ja sieltähän se tuli – pyytämättä, yllättäen!! Saatiin aika seuraavalle iltapäivälle sovittua, toimintaohjeet mahdollisia tutkimuksia varten ja varmistuskysymys ”Pärjäättekö huomiseen vai pitäisikö tavoitella päivystystä”. Ja Viskille tsemppirapsutukset.

Tavoitettavuus – iso asia! On täysin mahdollista, että tästä klinikasta tuleekin nyt vakipaikkani. En kaivannut päivystystä, en akuuttia hoitoa, mutta klo 18:15 arkipäivänä ajanvarauksen tavoitettavuutta kylläkin. Klinikalle tämä tarkoitti varmastikin muutaman sadan euron verran maksavaa asiakasta huomiselle, ehkä myös pidempää suhdetta.

Hyvä Tampereen Pispalan Reviiri!

Ja loppuun : Tavoittavuuden varmistamiseksi, autan mielelläni – ajanvarauksen hoitaminen kustannustehokkaasti tarvittaessa vaikka 24/7 on meidän ydintoimintaa. Varmista siis ettei sinun asiakkaillesi käy kuten kävi minulle..