Siirry suoraan sisältöön

Miltä tuntuu?

Kohtaan lähes päivittäin kysymyksen; Miltä on tuntunut – pari kuukautta Moment Groupin syntymästä? Hyvä kysymys. Päällimmäisenä on edelleen mielessä se, kuinka hienoa on matkata kokonaisuudessa uuden äärellä, yritystarinan ja kulttuurin, johon uskoo edelleen vankasti kuin vuoreen. Se on kuin kokonaan uusi startti, vaikka mukana onkin paljon tuttua ja turvallista, myös olemassa olevaa vankkaa kivijalkaa valmiina. Samanaikaisesti tiedostaen kuinka paljon on asioita tehtävänä, jotta voi lunastaa ne lupaukset mitä uusi tarinamme on antanut ymmärtää. Pala kerrallaan, priorisoiden ja päämäärätietoisesti rakentaen kohti haluttua ja määriteltyä lopputulosta. Mutta ne ovat uuden, paremman luomista ja kasvustrategiaa – innostavia ja motivoivia ja äärimmäisen hyvän tiimin kanssa yhdessä rakennettavia! Kaiken kaikkiaan, kyllä voin sanoa, että hyvältä tuntuu.

Näin ison yrityskulttuurin muutoksessa huomaa jälleen kerran sen tosi asian, kuinka tärkeässä roolissa viestintä on. Kun ydinryhmä työstää asioita eteenpäin, pitkäjänteisesti ja antaumuksella, syntyvät tulokset jäävät helposti vain ydinryhmän tietoisuuteen ellei niistä aktiivisesti viestitä, kerrota ja vielä kertaalleen viestitä koko organisaatiolle. Muutokset muuttuvat todeksi pikku hiljaa, harvoin itsekseen, ne pitää jalkauttaa aktiivisesti ja päämäärätietoisesti eteenpäin, toistamalla ja kertaamalla ja vielä kerran muistuttamalla. Vain sitä kautta on mahdollista muuttaa vanhat käytännöt ja tavat uusiksi.

Mitä isommaksi organisaatio kasvaa ja mitä useammalla paikkakunnalla toimitaan, sen tärkeämmäksi tulevat myös viestinnän ja tiedottamisen toimintamallit ja käytännöt. Iso organisaatio on väkisinkin kankeampi liikkeiltään kuin pieni yhdellä paikkakunnalla toimiva joukkue. Täsmälliset, napakat palaverikäytännöt läpi linjan ja niistä kirjoitettavat tiiviit muistiot ovat yksi ehdoton edellytys tiedon jalkauttamisessa. Esimiesten rooli on valtaisa tässä(kin) työssä. Kaikille yhteiset infotilaisuudet ovat hyvä informaation lähde, mutta muutosten läpiviennissä tärkeintä on jokaiselle tiimille ja sen jäsenelle syntyy ymmärrys siitä ”Mitä ja miten muutos näkyy juuri Meidän/Minun joka päiväisessä työssä, mitä Meidän/Minun tulee asialle tehdä ja miten se näkyy koko yrityksen tavoitteessa”. Tämä antaa hyvän lähtökohdan sille, että jalkautumisella on erinomainen mahdollisuus onnistua ja jokainen tiimi ja tiiminjäsen kokee tekevänsä merkityksellistä, arvokasta ja oikeaa työtä, kohti sitä haluttua yhteistä lopputulosta.

Suunnitelmallisuus, viestintä, varmistaminen ja seuranta. Sitä kohden!