Siirry suoraan sisältöön

Työelämän yhteistyön farssi

On tämä kunnan byrokratia varsin erikoista. Voisiko joku kertoa minulle mikä tässä on järjen häivähdys, kun Akaan kaupunginjohtaja halutaan erottaa pitää siihen kuntalain sen ja sen pykälän mukaan virittää ”tilapäinen valiokunta” ja että valtuustosta 2/3 pitää olla erottamisen takana. Sekään ei tietenkään riitä. Sillä samaan aikaan itse pääjohtaja mitä ilmeisemmin harrastaa viihdyttävää kuuropiiloa eikä näin ollen vastaanota virallisia asiakirjoja? Ja että lopulta asiaan liittyvät kuulutus tehdään ihan lehden kautta, jotta viesti jalkautuu kaikille osapuolille..? Elämme vuotta 2017, sivistyneessä ja yhteistyökykyisessä Suomessa – tuntuuko toiminta siltä??

20kuulutus-1-256x300

”Tilapäisen valiokunnan mukaan luottamuspulan syitä ovat yhteistyökyvyttömyys, johtoryhmätyöskentelyn puutteet ja sopimaton käytös alaisia kohtaan, edustustilaisuuksien laiminlyönti sekä valtuuston vaatimien vaihtoehtoisten laskelmien ja selvitysten järjestelmällinen tekemättä jättäminen.”

Harvoin on sopassa vain yhtä syyllistä, mutta onhan tämä ihan käsittämätön farssi ja naurettavuuden huippu – mitä ihmettä?? On luonnollista, jopa oletettavaa, että noinkin vaativassa virassa tulee epäonnistumisia ja joskus ne saattavat johtaa jopa erottamiseen tai irtisanoutumiseen, mutta miten on mahdollista tälläinen naurettavan piirileikin pyörittäminen. Hävetkää!

Selkä suorana, paskaa tuulettimeen tai ei – omia oikeuksiaan pitää ja saakin puolustaa, mutta naurettava piilottelu ja pakoilu…  Lapset leikkivät kuurupiiloa, mutta se ei kuulu työelämään – ei edes kuntien mitä erikoisempaan yrityskulttuuriin ja kummallisuuksiin johtamiskäytännöistä. Niissäkin muuten olisi kirveellä töitä!