Kiitos! Ihana, lämminhenkinen, pelkkää positiivisuutta tuova sana. Samalla silti liian vähän käytetty, jopa vaikea sana. Jokainen voi oppia sen antamaan, sanomaan. Jokainen voi oppia sen vastaanottamaan.

Kuinka usein kohteliaisuuden vastapalloon iskeytyykään vähättely, kieltely, kummallinen selittely. Se riittää, kun sanoisi kuusikirjaimisen hyvin tutun sanan Kiitos! Todella, se riittäisi, se olisi juuri se mitä siihen tarvitsee sanoa.

Harjoittele! Harjoittele!

Kyllä tunnistan helpostikin useita eri tilanteita missä vähättely ja selittely on tupsahtanut kiitoksen sijasta. Kuulostaako tutulta;
Saat kehuja pukeutumisestasi ja vastaat ääliömäisesti ”Ääh, tää on vaan tämmönen vanha” tai ”Ihan kauhee, joskus ale-myynnistä ostin”.. Oikeasti, ensi kerralla arvosta annettua mielipidettä, ÄLÄ kumoa sitä! Riittää, kun sanot Kiitos!

Entä työsuorituksesta kehu? Vastaat ”Ääh, olisin kyllä tehnyt paremmin, jos olisi ollut enemmän aikaa” tai ”No enmä paljon tehnyt, nää muut sen teki”. Ensi kerralla, sano Kiitos! Riittää, kun sanot Kiitos! Se tuntuu hyvältä.

Lista on loputon. Harjoittele ottamaan kohteliaisuus vastaan. Arvosta saamaasi palautetta! Älä kumoa tai kiistä. Arvosta sanomalla Kiitos! Se on hyvä, terve lähtökohta myös sille, että kehujen ja positiivisen palautteen antaminen sujuu myös sinulta entistä luontevammin, helpommin. Kiitos ei ole kirosana! Kiitos on kaunis, positiivinen ja antajaa sekä vastaanottajaa energisoiva sana.

Kiitos!