Kirjoita tai sano ääneen KOLME positiivista kehua itsellesi, mahtavaa jos löydät ne työelämästä, mutta ellet – anna tulla muitakin.. Siis sinulta sinulle. Yksinkertaisesti KEHU, älä selitä tai vähättele.

Kolme kehuani itselleni;

— tein hyvän tarjouksen, toisellakin kierroksella pystyin pitämään hinnoittelun loogisena ja argumentoimaan

– olen jatkanut kirjoittamista aktiivisesti

– olen kyennyt antamaan hyvän panoksen päivän hallituskokoukseen

Tuntuuko oudolta? Epämiellyttävältä? Vaikealta ja jopa nololta. Kuinka helposti tuli heti mieleen useita syitä, miksi minä yksin EN onnistunut vaan muutkin edesauttoivat ja kuinka monta juttua olisi voinut tehdä vieläkin paremmin.

On tärkeää oppia – kaikesta vaatimattomuudesta huolimatta – kehumaan itseään. Arvostamaan omaa työtään ja aikaansaannoksia, arvostaa itseään. Sitä kautta olet myös vahvempi osoittamaan positiivisuutta ja arvostusta ympärillesi.

Kehua ei tarvitse tehdä julkisesti, mutta muista säännöllisesti taputtaa itseäsi olalle – hyvää työtä!! Arvosta aikaansaannoksiasi, tuloksia. Sillä miksi säästelisit positiivisuutta niinkin tutulta ihmiseltä kuin itseltäsi.

Positiivisuus ei ole perseestä. Se on onnellisiuden ja hyvän itsetunnon pohja. Sitäkin voi harjoituttaa.