Siirry suoraan sisältöön

Verkkarivuoden päätesanat

Verkkarivuosi 2020 on tulossa päätökseen. On ollut vaiherikas vuosi, täytyy sanoa. Ensimmäisestä kvartaalista minulle jäi mieleenpainuvimpana Moment Digitalin uuden toimitusjohtajan Julius Lindholmin perehdyttäminen ja korona-aallon alkuharjanteilla kahdensadan työntekijän etätyöhön siirtäminen. Jälkikäteen arvioiden, kumpikin sujui ei niinkään harkitusti tai hartaasti suunnitellen, pikemminkin satasen suoraa niin lujaa pinkoen kuin kykenee, mutta lopputuloksena kuitenkin varsin onnistuneet sataset! On muuten jopa noloa, miten pieleen voi asettaa tavoitteita – vielä muutama kuukausi ennen koronaa, olimme arvioineet siirtävämme vuoden 2020 aikana noin kolmasosan työntekemisestä etätyöhön. Sellaista se joskus on, pakko on hyvä motivaattori tekemään positiivisia ihmeitä. Ensimmäisellä kvartaalilla otin myös vastaan uuden hallituspaikan Henkilöstövuokrausyhtiö Kipinästä – suoraan tulevan koronan silmään!

Toinen kvartaali jatkui paljolti siitä mihin ensimmäinen päätyi, koronaan. Tähän aikakauteen liittyi niin monelle tuttuja yt-neuvotteluja ja haastavia päätöksiä, operatiivisen palvelutuotannon johtamista ja etätyön haasteisiin jalkautumista sekä sen myötä uuden työntekemisen opettelua. Toisinaan työpäivän jälkeen tuntui, että oli aikaansaanut onnistuneita päätöksiä ja tekoja, toisinaan taas ryvettiin ajatuksissa synkemmillä vesillä. Kesäloma kun koitti, tuntui, että se tuli todella tarpeeseen. Lomalta palattuani koitti jälleen työhön perehdys, kun saimme Moment Digitaliin vahvistukseksi uuden operatiivisen johtajan Petri Tervevuoren. Hyvin sujuneen (Petri niin mallioppilas!) perehdytyksen jälkeen oli aika jättää tavallaan haikeana toisaalta helpottuneena Digitalin operatiivinen työ taakse, ja siirtyä ”vihdoin” konsernin toimitusjohtajan rooliin (ja sittemmin toki Digitalin hallitusjäseneksi, ettei pääse mielenkiintoinen maailma unohtumaan!). Loppukesän ja syksyn aikana saatiin vireille konserniin uutta liiketoimintaa, joista osa on jo tullut julkisuuteenkin, esim. Yritys247 -perheen ensimmäiset palvelut. Tämä uuden luonti jatkuu kiivasta tahtia. Vuoden loppupuoliskolla keskityttiin luomaan tulevan vuoden toimintasuunnitelmia, tarkentamaan mittaristoa ja raportointitapoja, pohtimaan hallitus- ja johtoryhmätyöskentelyä. Tässä kaikessa myös aktiivinen osallistumiseni Kasvuryhmän toimintaan tuntui auttavan ja selkeyttävän kokonaisuutta. Jotta tuleva vuosi olisi tätäkin vuotta parempi.

Kulunut vuosi on tuntunut vierähtävän pääosin verkkareissa ja villasukissa. Työtä on voinut tehdä paljon kotoa käsin, ja toimistolla käyntejä on ollut syystäkin hyvä rajoittaa välillä jopa kovallakin kädellä. Hallitustyötäkin on opittu tekemään sujuvasti etäyhteyksin. Konsernitasolla etätyö on ottanut hurjan harppauksen eteenpäin, olkoonkin, että samaan aikaan uusi hr-tiimimme on joutunut tekemään hartiavoimin töitä, että etätyön johtaminen ja kulttuuri saadaan muokattua paremmaksi ja toimivammaksi, siihen tarvitaan uuden oppimista ja uudistettuja työvälineitäkin.

Henkilökohtaisesti kaipaan eniten vapaata liikkumista, matkailua, ihmisten tapaamista, ilman huonoa omatuntoa ja pelkoa koronan mahdollisuudesta. Sen sijaan en kaipaa työmatkojen autossa istumista enkä edes joka päivästä toimiston sisäseinän tarkistamista. Odotan tulevalta uudelta vuodelta uteliasta ja avointa mieltä, osaamiseni ja kokemukseni kautta yritysten ja johdon auttamista, onnistuneita liiketoimintoja – ne tuovat minulle energiaa, nautintoa ja iloa!

”Nyt malja hetkille hyville menneille,

mutta otetaan kaksi toiveille tuleville.

Tuokoot uusi vuosi mukanaan

matkan hyvästä parempaan.

Hyvää uutta vuotta!”