Siirry suoraan sisältöön

Närkästyksestä hyville mielin

Olin tilannut muutamia viikkoja sitten eräästä verkkokaupasta vaatteen, jonka kanssa asiat eivät menneet ihan niinsanotusti kerralla jiiriin. Ei edes sinnepäin. Toimitus viivästyi, ja lopulta kun tuo odotettu ihanuus saapui, se oli eri kokoa kuin tilaamani tuote. Ei kun palautukseen ja uudelleen odottamaan asian korjausta. Kyllästyin odotukseen ja tiedon puutteeseen, pengoin asiakaspalvelun numeron ja soitin.

Närkästynyt asiakas

Tunnustan, soittaessani olin jo selkeästi närkästynyt asiakas. Koska tunnen asiakaspalvelun tekemisen hyvin, pystyin kyllä asioimaan närkästyksestä huolimatta hyvin ja asiallisesti, koska ne ihmiset siellä toisessa päässä linjaa eivät todellakaan ole syyllisiä tilanteeseen.

Puheluun vastasi miellyttävä, aurinkoinen ääni. Hetken etsimisen jälkeen hän löysi ”minun caseni” ja ihmetteli sitä ääneen itsekin, mitenkä tässä nyt näin pitkään on voinut mennä. Hän ei kyseenalaistanut minun toimintaani, vaan oli heti aivan samoilla viivoilla kanssani, että näin ei kyllä kuuluisi tapahtua ja aidosti pahoitteli tilannetta. Mikä parasta löysi tulevan uudelleen lähetyksen tiedot, kysyi onko jotain muuta missä vielä voisi olla avuksi ja lopuksi toivotti minulle ”ihanaa päivänjatkoa, näyttää vielä aurinkokin paistavan”.

Iloisuus tarttuu

Puhelun jälkeen mietin, että närkästykseni oli kadonnut tuon iloisen ja avoimen henkilön kautta. Hän oli antanut minulle tiedon siitä, että uudelleenlähetys on jo matkalla ja kaikki näyttäisi nyt korjaantuneen. Hän ei etsinyt syyllistä, hän oli empaattinen. Toivotti hyvää päivänjatkoa. Ennenkaikkea hän oli ihanan positiivinen. Mitä muuta asiakaspalvelun kohtaaminen tarvitsee?