Siirry suoraan sisältöön

Kiire tappaa paremman huomisen.

”En ehdi muutakuin sammuttaa tulipaloja”. ”Pelkkää juoksemista paikasta toiseen”. ”Kunpa ehtisi edes pysähtymään”. Niinpä. Varsin monen yrittäjän ja johtajan arki on kiireistä, hektistä ja arjen operatiivisten asioiden hoitamista. Toinen toistaan tärkeämpiä ja nopeasti syliin tippuvia asioita tulee asiakkailta, henkilöstöltä, tuotantokoneesta – kyllä me tämä tiedetään. Normaali työaika ei tunnu riittävän ja kiireen keskellä työpäivät venyvät, ilman että aikaansaamisen tunnetta varsinaisesti edes syntyy.  Kiire. Tulenpalava kiire. Tuhat asiaa odottaa vastausta, kommentointia ja päätöstä.

On ensiarvoisen tärkeää saada oravanpyörä pysähtymään. Tuolla tapaa toimimalla saa aikaan loppuun palaneen johtajan, näivettyvän bisneksen ja joka suunnalta tyytymättömät sidosryhmät. On aivan pakko suunnata katse pois arjen juoksusta ylitse kohti huomista. Mihin oikein olemmekaan matkalla? Mitä aiomme saada aikaan? Miksi ja kenelle?

Riippumatta yrityksen koosta, selkeyden luominen on elintärkeää. Tärkeää, jotta kaikki toiminta saadaan tukemaan päätavoitteen toteutumista, sitä miksi olemme olemassa, sitä mitä edelleen asiakkaat haluavat meiltä ostaa, sitä mitä työntekijämme haluavat ylpeydellä toteuttaa, sitä minkä omistajat haluavat rahoittaa. Voidaan puhua strategiatyön merkityksestä ja tärkeydestä, mutta joillekin pelkästään keveämpi malli avainmenestystekijöiden löytämiseksi ja niihin konkreettisten toimintasuunnitelmien laatiminen helpottaa jo kummasti arjen valintoja, selkeyttää ja priorisoi. Ja siksi auttaa nimenomaan jäsentelemään arjen hektisyyttä, priorisoimalla asioita tärkeysjärjestykseen, kirkastaa ja fokusoi.

Johtaja, yrittäjä! Pysäytä oravanpyörä nyt. Rakenna tavoitteellisempi arki. Käytä aikaa ja aivoja niihin päätöksiin ja valintoihin, mitkä ovat aidosti ensiarvoisen tärkeitä. Tee päätöksiä mitä voit jättää tekemättä!

Sillä tänään tehdään parempaa huomista.