Suomessa on paljon omistajia ja yrittäjiä, jotka pohtivat ”Miksi ulkopuolinen, riippumaton hallitus/hallitusjäsen pitäisi ottaa yhtiön toimintaan mukaan? Eikö se vain sekoita meidän toimintaa, kyllä me tämän osaamme!”. Tässä pohdittavaksenne viisi nostoa siihen, miksi ulkopuolinen, riippumaton hallitus/hallitusjäsen voikin olla erinomainen lisä yhtiön toimintaan:

  1. Yrityksen johto tyypillisesti suorittaa tehtävänsä entistä paremmin, tarkemmin ja ammattimaisemmin, kun ulkopuolinen, riippumaton hallitusjäsen liittyy mukaan yhtiön toimintaan. Se tuo sitä ryhtiä.
  2. Hallitusammattilainen kykenee hyvällä tavalla haastamaan, sparraamaan ja myös tuomaan erilaisia näkökulmia ikäänkuin yhtiön ”oman kuplan ulkopuolelta”. Esimerkiksi vahvasti perheomisteissa yhtiössä riippumattoman ja ulkopuolisen jäsenen aidosti objektiivinen näkökulma on varmasti tervetullut lisä.
  3. Huolehtivan hallitustyön kautta on tärkeä pysähtyä miettimään yhtiön strategiaa ja tulevaisuuden suuntaa. Ulkopuolinen, riippumaton hallitusjäsen tuo tullessaan hyvän mahdollisuuden pysäyttää arjen operatiivinen juoksu ”edes hetkeksi” ja käyttää hallituskokouksissa aikaa tulevaisuuden ja tavoitteiden pohdinnoille. Kuten hallituksen tehtäviin kuuluukin.
  4. Aktiivinen hallitustyö, riippumaton hallitusjäsen voi myös lisätä markkinassa uskottavuutta yhtiön toimintaan ja nimenomaisesti sen hallinnolliseen ja strategiseen tekemiseen. Erityisesti yritysjärjestelyjä tulevaisuudessa haaveilevalle omistajalle tällä voi olla iso arvo.
  5. Lopultakin pienellä rahallisella panostuksella yhtiö saa aimo annoksen lisää tarvitsemaansa osaamista ja kokemusta sekä myös lisää verkostoja. Omistajana muista myös määritellä osaamisprofiili, jotta saat sitä oikeanlaista juuri yhtiön tarpeeseen osuvaa osaamista, kokemusta ja verkostoja.

Sparraan mielelläni aiheesta lisää – sitoumuksetta!

Soita 0445400654 tai viestittele pia (@ ) piapursiainen.fi