Etenkin yrittäjien kanssa keskustellessa ihailen sitä palavaa intohimoa ja aitoa sydäntä itse tekemiseen, he silmät loistaen kertovat yrityksestä ja sen tilanteesta, uskoen aina tätäkin päivää parempaan huomiseen. Intohimo antaa heille valtavasti voimaa ja jaksamista taivaltaa askel kerrallaan etenkin alkavan yrittäjän joskus ankaraakin polkua.

Intohimolla on myös kolikon toinen puoli. Intohimoinen ihminen saattaa unohtaa realiteetit tai ainakin kaunistella niitä, niin oman osaamisensa kuin myös liiketoiminnan menestyksen suhteen. Unelmat, haavekuvat ja todellisuus sekaantuvat, ja kytevä intohimo, ylpeys sekä rakkaus omaan tekemiseen vie voiton. Tavallaan oikeutetustikin.

Intohimo on toiminnan polttoaine. Ilman sitä on vaikea nähdä, että yrittäjä jaksaa vaikeiden aikojen kohdatessa, kun kaikki ei menekään kuten vaaleanpunaisin lasein haaveiltiin. Realisimia ja sitä todellisuudesta parempaa käsitystä voi hakea ulkopuoliselta taholta, on se sitten vaikka kokenut konsultti, sparraaja, hallitusammattilainen tai vaikkapa yrityskummi. Tittelistä viis, kunhan on kokenut liikkeenjohdon tekijä, joka kykenee inhimillisesti ja kunnioittaen palauttamaan aina välillä yrittäjää todellisuuteen. Ulkopuolinen, kokenut henkilö kykenee auttamaan yrittäjää toimintasuunnitelmien ja tavoitteiden laatimisessa, konkretiassa ja konkreettisissa mittareissa, jotka auttavat unelman ja realisimin välisen matkan kirkastamisessa. Jos ulkopuolisen auttajan rooli on intohimon sytyttäminen, on tilanne paljon haastavampi. Siksi intohimo voittaa osaamisen. Osaamista voit hankkia lisää, oppia, ostaa, vuokrata, ulkoistaa. Intohimo on syvällä sisimmässä, sitä ei voi ulkoistaa.  

Iso peukku työelämän intohimolle!