Siirry suoraan sisältöön

Mitä hallituksen tulee ottaa huomioon toimitusjohtajaa valitessa

Kirjoitin Kuopion kauppakamarin blogiin mitä hallituksen tulisi ottaa huomioon toimitusjohtajan valinnassa. Syyskuun 7. käyn myös puhumassa samasta aiheesta Kuopiossa pidettävässä tapahtumassa.

Tässä muutama nosto kirjoituksestani, koko artikkelin voit lukea toki täältä.

”Hallituksessa on tärkeää tehdä päätöksiä, jos tuntuu ettei nykyisen toimitusjohtajan johdolla yhtiö saavuta tavoitteitaan tai yhtiön erilainen elinkaaren vaihe edellyttäisi hyvin eri profiililla olevaa toimitusjohtajaa. Ja on selvää, että myös toimitusjohtajat itse tekevät päätöksiä jättää yhtiön. Hallituksen on siinäkin tapauksessa oltava valmiina starttaamaan laadukas uuden toimitusjohtajan valintaprosessi. On hyvä huomioida, että on tilanteita, joissa hallituksen voi olla viisasta nimetä väliaikainen toimitusjohtaja valintaprosessin ja siirtymävaiheen ajaksi.”

”Uuden toimitusjohtajan valintaan ryhtyminen voi tuntua hallituksesta haastavalta ja sitä kautta päätös lähteä prosessiin epäilyttää, vaikka tarve on selkeästi tunnistettu. Vastuunsa tunteva hallitus kuitenkin tekee sen mitä on tehtävä, ja etsii parhaimmat keinot ratkaistaakseen uuden toimitusjohtajan valinnan. Hallitus valitsee usein prosessiin mukaan kokeneen toimitusjohtajahakuja tehneen kumppanin varmistuakseen, että yhtiö saa sen elinkaaren vaiheeseen parhaan mahdollisen markkinoilta saatavilla olevan toimitusjohtajan.”

Koko artikkeli löytyy siis Kuopion kauppakamarin sivuilta, ja linkki tässä