Siirry suoraan sisältöön

Johtoryhmä ja toimitusjohtaja -hyvä kombo

Johtoryhmä on iso osa toimitusjohtajan onnistumista ja yhtiön menestystä. Toimitusjohtaja toimittaa ja johtaa yhdessä johtoryhmän kanssa yhtiön tavoitteiden, suunnitelmien ja strategian mukaiseen toimintaan. Vaativa paikka. Mitkä sinusta ovat kolme tärkeintä ominaisuutta johtoryhmässä?

Mun lista näyttää tältä;

* diversiteetti

Riittävä erilaisuus rikastuttaa ja tuottaa laajaa sisältöä yrityksen kohtaamiin erilaisiin haasteisiin ja niistä eteenpäin selviämiseen. Erilaisuus luo ennenkaikkea uutta. Erilaisuus on edellytys monipuolisiin mielipiteisiin ja näkemyksiin, kokemukset rikastuttavat! Jos kaikki ovat toistensa kaltaisia, se kaventaa näkemyksiä ja uhkaa johtoryhmän onnistumista haastavassa tehtävässä.

* vastuunotto

Johtoryhmässä ei pelkästään anneta vastuuta, sitä on aktiivisesti ja itsenäisesti otettava. Ilman kykyä kantaa ja ottaa vastuuta, ei johtaja työssään onnistu. Johtoryhmässä on toimittava luottamuksen arvoisesti, tehdään mitä luvataan, kantaa vastuunsa – ”satoi tai paistoi”.

* kompetenssi

Vaikka olisi kuinka ”hyvä tyyppi”, mutta ilman terävää ja ammattimaista jopa kovaa kompetenssia, ei ole johtoryhmän menestyvä jäsen. Vahva osaaminen muodostuu kriittiseksi, koska johtoryhmän jäsenen tulee kantaa vastuu oman alueensa onnistumisesta, osaamisesta ja ihmisistä, sitä kautta tuottaa kompetenssia yritykseen.

Kuulen mielelläni ajatuksesi, mitkä sinusta on johtoryhmässä tärkeimmät elementit/ominaisuudet?